Konferencia zárása

A NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karral együttműködve 2017. április 27-én, „Segítőkutyákkal az integrációért II.” címmel konferenciát, könyvbemutatót és fotókiállítást rendezett.

Az egyenlő esélyű hozzáférés szemléletében szervezett konferencia az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg. A rendezvény elsősorban szakembereknek, segítőkutya gazdáknak és a segítőkutyák világa iránt érdeklődőknek egyaránt szólt, fő célja a fogyatékossággal élők és a segítőkutyák gazdáinak képviseletével foglalkozó civil szektor és a támogatói környezet erősítése volt. A program során a hallássérült vendégeknek jelnyelvi és feliratozó tolmácsolást, a látássérült érdeklődőknek audionarrációt biztosítottak, illetve a Kar épülete teljesen akadálymentes.

A szakmai előadásokon és kerekasztal-megbeszélésen túl bemutatásra került a Kutyulógia – kutyaterápiás játékötletek szakembereknek és felvezetőknek című könyv. A játékgyűjtemény azért készült, hogy megkönnyítse a terápiás munkában résztvevő szakemberek (pl. pedagógus, pszichológus) és felvezetők közös munkáját.

A konferencián bemutatkozó fotókiállítás a segítőkutyák világával ismerteti meg a látogatókat. A vándorkiállítás különlegessége még, hogy QR-kódokkal elérhetőek az akadálymentesített tartalmak (pl. audionarráció és könnyen érthető szöveg).

NEO fotóalbuma:

Lofty fotóalbuma:

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar fotóalbuma konferenciánkról itt érhető el.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *